середу, 7 листопада 2012 р.

Застосування малини

Плоди малини вживають як свіжими, так і замороженими або використовують для приготування варення, желе, мармеладу, соків. Малинові вина, настоянки, лікери володіють високими смаковими якостями.
У медицині сушені плоди вживаються як потогінний засіб, сироп - для поліпшення смаку мікстур.
У народній медицині використовуються плоди і листя при застуді, грипі, як жарознижуючий засіб.
Цікаве 1. Завдяки тому, що квітка малини перекинута вниз, бджола, витягувати нектар, перебуває ніби під природним навісом і може працювати навіть під час дрібного теплого дощу. З нектару, зібраного з 1 гектару квітучої лісової малини, бджоли отримують 70 кг меду, а з 1 гектару садової малини - 50 кг. Малиновий мед містить 41% левульози і 33% глюкози, володіє приємним запахом і смаком. Бджоли, збираючи нектар, збільшують врожайність малини на 60-100%.
Цікаве 2. Листя можуть служити замінником чаю. Їх мнуть руками, листя виділяють сік і чорніють, а потім їх сушать на печі.

Немає коментарів:

Дописати коментар