четвер, 8 листопада 2012 р.

Вирощування ремонтантної малини

Малина - рослина, яка росте у вигляді чагарнику зі смачними солодкими та корисними плодами, має велику популярність завдяки своїм цінним поживним і лікувальним властивостям.

 Має потогінну, жовчогінну, сечогінну дію, сприяє оздоровленню кишечнику і зміцненню стінок кровоносних судин. Сік уживається при лікуванні виразкової хвороби шлунка, дванадцятипалої кишки, з листя роблять настоянки при деяких хворобах кишечнику з проносами. Традиційно приготоване малинове варення володіє не тільки чудовим смаком, але і вживається при багатьох простудних захворюваннях.

Великим успіхом у любителів-садівників користується для вирощування ремонтантна малина, яка в порівнянні із звичайною, відрізняється здатністю багаторазово цвісти і повторно плодоносити. Протягом сезону вона до осені встигає вирости й дати великий урожай великих і навіть дуже великих (за розміром плодів сливи) ягід.

Ремонтантна малина відрізняється від звичайних сортів тим, що практично не піддається поразці злісними шкідниками, а її біологічні особливості дозволяють повністю виключити використання хімічних засобів боротьби і отримувати екологічно чисті лікувальні плоди.
У такої малини коріння здатні витримувати при сильних заморозках дуже низькі температури, тому немає необхідності в роботі, що полягає в укритті пагонів на зиму, пригинання їх до землі і підв'язках ранньою весною до шпалери.

Посадка ремонтантної малини проводиться восени за 22-24 дні до замерзання грунту, або навесні на початку або середині квітня. При цьому у центрального пагона висота повинна бути 25-30 см, що дозволяє прискорити приживання і краще розвинути прикореневі пагони. Коренева шийка при посадці повинна знаходитися на рівні поверхні землі, на супіщаних і піщаних ґрунтах допускається її заглиблення на 4-5 см. Схема посадки в рядах може становити в межах 0,7-0,8 м, між рядами 1,4-1, 8 м. Подібна схема дозволяє зберегти індивідуальність кожного куща згідно ефективної шотландської системі вирощування малини.

У такої малини тривалість продуктивного життя може становити менше (до 8-9 років) порівняно із звичайними сортами, але щорічна врожайність в 3-4 рази вище.

Таким чином, вирощування ремонтантної малини дає відмінний і високий урожай. Зібрані ягоди нескладно продати на ринках або ще краще, готувати з них популярне малинове варення, яке користується високим попитом.

Бізнес на вирощуванні ремонтантної малини завдяки врожайності приносить окремим людям дуже високий прибуток

Немає коментарів:

Дописати коментар