четвер, 8 листопада 2012 р.

Бізнес на малині

Здавна вважалося, що найкориснішими були ті овочі і фрукти для людини, які він виростив сам і вживав по сезону. Малина не є заморською ягодою і дуже улюблена дорослими і дітьми.

Малина відрізняється яскравим смаком і при цьому є справжнім джерелом вітамінів і мінералів. Вона - ліки від багатьох хвороб, і саме тому заслужено займає почесне місце у нас з вами на дачі.

Вирощування малини на присадибній ділянці не вимагає великих витрат або особливого догляду, так як ми вирощуємо її для себе і не женемося за першим призом по збору врожаю, а щоб варення закатати, її можна і на ринку купити, там і ягідка в ягідку та й морочити голову не надо. Не кожен знає, що більша частина малини на ринку це ремонтантна малина. Чим вона відрізняється від звичайної? Звичайна малина плодоносить протягом місяця або близько того, а її сестра ремонтантна - 3-4 місяці.


Ремонтантна синонім слова «плодоношення», така ягода приносить плоди весь вегетаційний період. Технологія вирощування такої малини не особливо відрізняється від звичайної, але все ж, має свої особливості.
  1. Висаджувати малину варто тільки в добре освітлених місцях. Тінь затримає дозрівання ягід і послужить причиною зниження врожаю.
  2. Підгодовуйте суглинки! Садівники радять, на 1 кв.м. площі додавати два відра перегною або стакан мінеральних добрив. Також не зайвим буде удобрити малину під час посадки, в цьому випадку добрива додають в посадкову яму. Використовуйте органічні добрива замість мінеральних, якщо у вас є така можливість. Наприклад, збільшити вміст мікроелементів у грунті допоможе півлітрова банка золи на 1 кв.м.
  3. Саджанці висаджують у ямки, діаметр яких не менше 30 см, а глибина - 25 см. Коренева шийка повинна знаходитися на рівні з грунтом, якщо вона заглиблена, то розвиток рослин може бути уповільненим, а в гіршому варіанті - рослина зовсім гине. Прийнятна відстань між рослинами - до 1 м, між рядами рослин - 2-3 м.
  4. При перших заморозках (кінець листопада) пагони, які плодоносили, підлягають обрізанню, причому обрізають їх зовсім, «під нуль». Це можна зробити і навесні, але до початку вегетаційного періоду. Сміття і листя збирають і спалюють. Грунт потрібно рихлити, а якщо погода дозволяє, то можна і полити.
  5.  Головне, не варто поспішати з обрізанням пагонів, це можна зробити, навіть коли випаде перший сніг. Так як до промерзання, коріння будуть отримувати живильні речовини з листя і пагонів, дозволяючи рослині запастися енергією для зростання з нової весни.
  6. Не забувайте, що малина піддана як нападу комах (малинний жук, малинноземляничний довгоносик), так і до ризику захворювань (плямистість, фізіологічний хлороз).

Як бачите, вирощування ремонтантної малини досить таки не складне, і завдяки своєчасній профілактиці і вжиттю заходів, а також хорошого догляду, поливу і вирощуванню в цілому, малина буде радувати вас не тільки своєю врожайністю, але й смаком.

1 коментар:

  1. Калі ў вас былі фінансавыя праблемы, тады вам пара ўсміхнуцца. Вам трэба звязацца толькі з містэрам Бенджамінам з сумай, якую вы хочаце пазычыць, і тэрмінам аплаты, які вам падыходзіць, і вы атрымаеце свой крэдыт на працягу трох рабочых дзён. Я толькі шосты раз скарыстаўся пазыкай у 700 тысяч долараў тэрмінам на 180 месяцаў з магчымасцю выплаты да заканчэння тэрміну прыдатнасці. Г-н Бенджамін дапамагае мне ў крэдыце. Звяжыцеся з ім, і вы ўбачыце, што ён вельмі сумленны чалавек з добрым сэрцам. Яго электронная пошта Lfdsloans@outlook.com, а яго нумар тэлефона WhatApp: + 1-989-394- 3740

    ВідповістиВидалити